Nieuw beeldscherm met interessante features

LG UltraFine + MacBook Pro = match made in heaven

Redactie WINMAG Pro
LG heeft onlangs een serie monitoren ontwikkeld die zijn gemaakt om samen te werken met de nieuwe Apple MacBook Pro laptops. Het gebeurt niet vaak dat monitoren speciaal voor één bepaald merk worden ontwkikkeld, omdat een monitor niet veel meer doen dan het beeld weergeven. De LG is anders.

De LG UltraFine monitoren zijn ontwikkeld om meer te doen dan alleen het weergeven van het beeld en beschikt over een aantal bijzondere features. Wij lichten de vijf belangrijkste voor je uit.

De LG UltraFine laadt je MacBook Pro op

De monitor beschikt over vier USB-C poorten, waarvan er een geschikt is om met één kabel je MacBook Pro aan te sluiten én op te laden. Dit is alleen nog mogelijk met de nieuwste MacBook Pro's, maar als de tijd verstrijkt heb je nog maar één kabeltje nodig om alles mee te doen.

Docking Station

Door de drie overige USB-C poorten die te vinden zijn op de nieuwe monitoren is de LG UltraFina ook uitermate geschikt om als docking station te dienen. Je kan nu bijvoorbeeld uiterst eenvoudig een backup maken door een externe harde schijf aan je monitor te bevestigen.

5K

Er zijn niet veel 5K monitoren op de markt. Met de groei van 4K video's wordt het steeds belangrijker om een beeldscherm te hebben dat groter is dan dat. Foto- en videografen die een 4K video willen bewerken kunnen met dit scherm, dat zeven keer zoveel pixels heeft als een FullHD monitor, de video op volledige grootte afspelen, met genoeg ruimte om editing tools weer te geven.
LG UltraFine
Lees ook: Apple kondigt binnenkort nieuwe Macbook Pro aan

Webcam & Microfoons

Het zal je misschien verbazen hoeveel monitoren tegenwoordig nog een ingebouwde webcam en microfoons hebben. Met deze monitor kan je blijven Skypen of FaceTimen zonder je MacBook Pro los te hoeven koppelen.

Je kan de helderheid en het volume aanpassen op je MacBook

Met deze beeldschermen is het niet meer nodig om verstopte knoppen of vage menu's te zoeken om de helderheid en het volume aan te passen. Gebruik je een computer die draait op macOS Sierra, dan kan je dit aanpassen op je computer.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie