Online ondernemen: het hoeft niet allemaal zelf

Redactie WINMAG Pro

Waarom je professionals in e-commerce en web development inhuurt

Reclame maken, het is de manier om je service, dienst, product of webwinkel meer bekendheid te geven. Je kan reclame maken op radio, televisie en in de gedrukte media, maar we ondernemen steeds meer online. Dus waarom zou je niet online reclame maken? En hoe doe je dat eigenlijk? Het lijkt wel alsof je als online ondernemer echt alles moet weten over je online zichtbaarheid, het bouwen van websites, het vinden van je doelgroep en meer. En dat terwijl je veel liever bezig bent met het ontwikkelen van een goed product of dienst. Dat is heel normaal. Maar moet je het wel willen om alles in eigen hand te houden? Het antwoord luidt: nee, dat hoeft niet. Zelfs niet als ZZP’er. Je kan nu eenmaal niet van alles verstand hebben. Geef daarom web development en e-commerce uit handen en haal zo alles uit je onderneming.

Ontwikkelen van een goede website

Iedereen kan een website maken met bijvoorbeeld Wordpress, Jimdo of Wix (om slechts een paar voorbeelden te noemen). Deze webhostingservices bieden een gemakkelijke manier om in een paar klikken een leuke website (met of zonder webshop) samen te stellen. Het biedt alle tools om aan de instapeisen van een zakelijke website te voldoen. Maar dan begint het eigenlijk pas, want een website waar vervolgens niets gebeurd qua content, wordt door Google niet altijd voor vol aangezien. Daar trek je dus geen klanten mee naar je bedrijf. Een website is altijd in ontwikkeling en voor online zichtbaarheid is goede SEO content wenselijk, maar ook een webshop die up to date is. Wanneer je geen idee hebt waar je moet beginnen, schakel je een professioneel e-commerce bedrijf in die je helpt je website beter te ontwikkelen.

Ontwikkeling van A tot Z

Een web developer is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van gebruiksvriendelijke websites, die zullen scoren in Google. Het is mogelijk om een bestaande website verder te ontwikkelen, maar je kan natuurlijk ook helemaal fris van voren af aan beginnen. Een web development bureau kan je hier het beste in adviseren. Hierbij worden al je wensen voor je website, product en webshop uiteraard gebruikt. Een goede web developer maakt een website die naadloos aansluit bij je product, dienst en bedrijf en die tevens gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je dus geen verstand hebt van de technische kant van websites, kun je er vervolgens wel mee aan de slag. Een blog erbij of is het toch tijd om een webshop te starten? Een goed ontwikkelde website biedt deze ruimte.

Alles onder één dak

Veel bedrijven maken gebruik van verschillende bureaus voor het beheer van hun online zichtbaarheid. Maar waarom zou je niet alles bij een bedrijf in web development onderbrengen? Zij kennen immers je bedrijf, je wensen en vragen, maar ook je product en waar de kansen in de markt liggen. Naast het ontwikkelen, bouwen en beheren van je website, kan een goed web development bureau je ondersteunen in je online reclamecampagne. Want zij weten net zo goed waar ze je doelgroep kunnen vinden. Samen ontwikkel je je eigen mediacampagne op maat. Want dat laatste is vooral heel belangrijk om je doelgroep te vinden die uiteindelijk je website zullen gaan bezoeken. Als je alles bij hetzelfde e-commerce bureau onderbrengt, werpt dat zeker zijn vruchten af.

Laat zien wie je bent

Het doel van een website is gevonden te worden om vervolgens klanten aan te trekken. Heb je het idee dat je website niet voldoet, laat er dan een professional naar kijken. De web developer identificeert de knelpunten en kan deze samen met jou oplossen. Daarnaast wordt er uiteraard meteen gekeken naar nieuwe kansen om je website nog beter te maken. Misschien gebruik je de meta descriptions niet goed of formuleer je de meta title niet volledig. Samen met de web developer zorg je ervoor dat dit beter wordt, je vindbaarheid wordt vergroot en meer potentiële klanten zal trekken. Wordt het tijd voor een echt, goede website, waarmee je potentiële klanten trekt met informatie, aanbiedingen en meer? Laat zien wie je bent met een professionele website vol leuke weetjes, mooie foto’s en het verhaal van je bedrijf. Geef de ontwikkeling in zoverre uit handen dat je het zelf niet hoeft te doen, maar wel profiteert van wat het gaat opleveren. Wacht dus niet te lang en laat zien wie je bent, wat je maakt en te bieden hebt, dankzij een goede web development wordt online ondernemen nog leuker.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie