Paessler neemt qbilon over en biedt klanten zo meer transparantie in IT-prestaties

Redactie WINMAG Pro

Paessler AG, bekend van de monitoring software Paessler PRTG, neemt qbilon GmbH over, een bedrijf dat een platform biedt voor het automatisch in kaart brengen, analyseren en optimaliseren van hybride IT-landschappen.

qbilon werd in 2019 opgericht door vier computerwetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit van Augsburg en behoudt zijn hoofdkwartier in Augsburg, Duitsland. Een aantal bekende bedrijven uit de automotive-, nuts- en productie-industrie, waaronder KTR Systems, gebruiken qbilonULTIMATE momenteel om hun IT-landschappen te analyseren, te optimaliseren en te besturen.

Uiting geven aan groeiambitie

De overname is in lijn met Paessler’s groeiplannen op lange termijn om de best mogelijke IT-, OT- en IoT-monitoringoplossingen te bieden aan zijn klanten en het marktaandeel, met name in het grootschalige bedrijvensegment, verder te vergroten door middel van een nieuw productaanbod. 

Door de overname voegt Paessler IT-oplossingen toe aan zijn uitgebreide dienstenaanbod die zorgen voor nog meer transparantie over IT-prestaties. Met deze oplossingen worden datasets binnen het gehele IT-landschap van een klant geëxploiteerd, gecombineerd en geanalyseerd, wat extra waarde creëert voor architectuurbeheer en kostenbeheer tot aan IT-governance en beveiligingsaspecten. qbilon biedt integratie met een breed scala aan gegevensbronnen, waaronder bijvoorbeeld cloudplatforms zoals AWS of Azure, IT-monitoring- en beheeroplossingen, zoals Paessler PRTG of Dynatrace, en virtualisatietools zoals vSphere. Klanten hebben ook de mogelijkheid om generieke gegevens te importeren, zoals CSV of JSON, voor een eenvoudige integratie van bestaande of oudere informatie. Voor bedrijven betekent dit volledige transparantie van hun IT-omgeving en meer veerkracht in hun IT-activiteiten, met een keuze uit cloud- of on-premise oplossingen.

Synergieën en uitbreiding voor optimale IT-prestaties

“Met onze allereerste overname is vandaag een spannende mijlpaal bereikt voor onze geschiedenis en toekomst", aldus Helmut Binder, CEO van Paessler. "Wij zijn gedreven om klanten de nodige zichtbaarheid van hun IT-landschappen te geven om hun middelen te optimaliseren, en qbilon sluit vanzelfsprekend goed aan bij onze cultuur en onze doelen. Beide bedrijven zullen baat hebben bij de wederzijdse synergieën op het gebied van ontwikkeling en technologie, verkoop, marketing en op operationeel gebied. We blijven daarom nauw samenwerken om ons aanbod aan bestaande en nieuwe klanten uit te breiden. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die uit deze samenwerking voortvloeien en ik ben verheugd om het qbilon-team te verwelkomen in de Paessler-familie."

“Met de moderne, krachtige en flexibele oplossingsarchitectuur slaagt qbilon erin verschillende gegevensbronnen van complexe IT-landschappen op een zeer slimme manier met elkaar te verbinden", aldus Joachim Weber, CTO van Paessler. "Door verschillende aggregatieniveaus en intelligente evaluaties van datasets te bieden, genereert qbilon unieke inzichten en stelt het IT-managers en lead-architecten in staat om betere beslissingen te nemen op zakelijk- en beveiligingsvlak die verder gaan dan enkel monitoring. Dit maakt dat de toepassingen een perfecte match zijn om Paessler's productportfolio uit te breiden naar observeerbaarheid."

“Wij voorzien bedrijven van uitgebreide kennis over hun IT-landschappen - compleet, automatisch en gemakkelijk te begrijpen, wat resulteert in een aanzienlijk verminderde werkdruk, lagere kosten en meer veiligheid," zo stelt Dr. Melanie Langermeier, CEO van qbilon. "De beslissing om toe te treden tot de Paessler-groep is logisch gezien de natuurlijke aansluiting tussen onze IT-transparantietools en de netwerkinzichten en -intelligentie die Paessler zijn klanten biedt. We kijken ernaar uit om onze gezamenlijke klanten te voorzien van uitgebreide kennis over hun IT-landschappen om zo efficiëntie te bevorderen en middelen te besparen."

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie