Powerbeats Pro versus AirPods: dit zijn de verschillen

Geert van der Klugt
Sprake van een AirPods-killer? Ja en nee. Enerzijds vervangen de Beats Powerbeats Pro Apple’s AirPods, anderzijds is Apple eigenaar van Beats, waardoor van een concurrentieslag niet valt te spreken. In Nederland zullen de nieuwe Powerbeats tussen Q2 en Q4 2019 beschikbaar zijn.

Met volledig draadloos bedoelen we ook volledig draadloos: AirPods laadt je op met een microUSB-kabel, de Beats Powerbeats Pro in een draadloze oplaaddoos. In veel opzichten zijn de Powerbeats een directe upgrade van de AirPods: het ontwerp kwam tot stand op basis van jarenlange AirPods-ontwikkeling, waardoor fouten en ongemakken vermeden zijn.

Powerbeats Pro

De set bevat een H1 chip, waarmee connectiviteit als stembesturing (Hey Siri!) mogelijk wordt. Evenals de AirPods verbinden de oordoppen direct met een iPhone en na een korte configuratie ook met iCloud-devices als iPads, Macs en Apple Watches. Goed nieuws voor Android-gebruikers: verbinding is mogelijk, geluidskwaliteit vergelijkbaar.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

De oplaadcase dien je nog altijd via een microUSB-kabel te chargen. Wanneer de oordoppen dit doosje verlaten, schakelen ze automatisch in en stellen ze zich open voor verbinding. De verdwijning van een ‘pairknop’ maakt het koppelen een stuk intuïtiever. Volledige knoploos zijn de nieuwe Powerbeats (gelukkig) niet: volumeregeling en playback blijven bedienbaar.  

De Beats Powerbeats Pro zijn vanaf mei beschikbaar in de VS voor een prijs van $ 200. Een Nederlandse release volgt later dit jaar. 

Eigenschappen

  • Vier kleuropties. Zwart, ivoor, blauw en mosgroen.
  • Ontworpen voor uiteenlopende oren. Worden geleverd met vier oordopmaten en een aanpasbare oorschelpomsluiting.
  • Zweet- en waterresistent.
  • Tot vier uur langer bruikbaar op een volle batterij. Gebruiksduur van 24 uur in combinatie met het oplaaddoosje.
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert