Snel bij zijn: NETGEAR Nighthawk AX8 en AX12 met $ 100,- korting

Geert van der Klugt
Over de kwaliteit valt niet te twisten. De NETGEAR Nighthawk-serie is één van de toonaangevendste reeksen routers van het moment. Tot en met 11 mei zijn de NETGEAR Nighthawk AX8 en AX12 verkrijgbaar met meer dan $ 100,- korting. Let wel, de actie loopt vooralsnog uitsluitend in de V.S.

De prijs van de NETGEAR Nighthawk AX8 daalt met 25% naar een afgeronde $ 300,00 en de AX12 met 20% naar $ 399,00.

NETGEAR Nighthawk

Beide routers ondersteunen de nieuwste Wi-Fi standaard, 802.11ax, ook wel Wi-Fi 6 genoemd. Middels deze ondersteuning leveren de routers vier keer meer gegevenscapaciteit dan voorgaande modellen. Waar Wi-Fi 5 uitsluitend beschikbaar was voor de 5GHz-band, maak je met het tweetal routers gebruik van de 2.4 GHz-band. De vorige standaard, 802.11ac, zal met verloop van tijd meer en meer problemen ervaren in dichtbevolkte omgevingen, zoals stedelijke kantoren. Daarentegen biedt 802.11ax maximale snelheden, ook in binnensteden en drukke gebieden.

LEES OOK: Netgear R7000, koning der routers

Blik je op de hardware, dan worden de prijsverlagingen des te indrukwekkender. Zo bevat de AX12 een 64-bit 2,2GHz vierkernprocessor, optimaal voor een groeiend aanbod aan slimme thuis- en kantoorapplicaties, 4K UHD-streaming – en voor thuis – online gaming. Mocht je de overstap naar Wi-Fi 6 nog niet gemaakt hebben, dan biedt de kortingsactie een optimaal moment om te upgraden. De nieuwe standaard en zijn nieuwe routers zijn overigens veel meer dan een optionele update: de snelheidsverbetering is enorm.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert