Steeds meer consumenten hergebruiken of recyclen hun oude telefoon

Redactie WINMAG Pro
Het milieu is de laatste jaren volop in het nieuws geweest. De meeste mensen kiezen er daarom voor om milieubewuster te zijn. Zo wordt afval bijvoorbeeld gescheiden en wordt er vaker voor een elektrische of hybride auto gekozen.

Er zijn ontzettend veel manieren om zuiniger met het milieu om te gaan. Zo worden telefoontjes bijvoorbeeld ook steeds vaker hergebruikt of gerecycled. Het toestel kan zo een stuk langer gebruikt worden en dit is goed voor het milieu. Ben jij benieuwd hoe dit nou precies zit? Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

Het hergebruiken van een oude telefoon

Veel consumenten kiezen ervoor om een oude telefoon te hergebruiken. Telefoons van nu zijn vrij kwetsbaar, maar gelukkig ook goed te maken. Een iPhone repareren is bovendien helemaal niet zo prijzig. Er zijn veel verschillende telefoonzaken waar jij je oude telefoon kunt laten repareren. Natuurlijk kies je wel voor een betrouwbare zaak, zodat je zeker kunt zijn van het beste resultaat. 

Door je oude telefoon te repareren, hoef je geen nieuw toestel aan te schaffen. Dit scheelt je een hoop geld en het is goed voor het milieu! Is je telefoon niet kapot, maar ben je gewoon toe aan iets nieuws? Verkoop je oude telefoon dan of geef deze weg. Zo wordt het toestel nog langer gebruikt. Voor het milieu geldt: hoe langer de mobieltjes gebruikt worden, hoe beter. Het is uiteraard ook nog een optie om je oude telefoon te bewaren, als reserve of werktelefoon bijvoorbeeld.

Het recyclen van telefoons

Recyclen gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Zo wordt plastic bijvoorbeeld verzameld om vervolgens te recyclen. Ook telefoons kunnen gerecycled worden. In de telefoontjes komen veel verschillende grondstoffen voor, waaronder zelfs goud. Nu gaat dit om geringe hoeveelheden, waardoor je er als consument niks aan hebt. Als alle telefoontjes die onnodig weggegooid worden, verzameld zouden worden, dan zou het echter om een flinke hoeveelheid grondstoffen gaan. In de milieustraat worden heel wat mobieltjes ingeleverd door consumenten. Dit is natuurlijk veel beter dan dat je het toestel weggooit!

Als jij je oude telefoon bij het vuilnis doet, dan zal deze verbrand worden. Dit is natuurlijk zonde, want de grondstoffen gaan zo verloren. Om te voorkomen dat de grondstoffen voor niets zijn gedolven, kan je het toestel het beste laten recyclen. Dit is een kleine moeite, maar je draagt zo wel een steentje bij aan het milieu.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie