Supermicro biedt MicroCloud aan voor Cloud Gaming en Video Hosting

Redactie WINMAG Pro

Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, introduceert een krachtige en schaalbare nieuwe server die perfect aansluit op de behoeften van IT- en datacentereigenaren op het gebied van e-commerce, cloud gaming, codeontwikkeling, contentcreatie en virtuele private servers.

Supermicro

De nieuwe systemen zijn speciaal ontworpen om gebruik te maken van de AMD Ryzen™ 7000-serie-processors, die geoptimaliseerd zijn voor servergebruik. Deze processors zijn gebaseerd op de nieuwste Zen 4-core architectuur en hebben een indrukwekkende maximale boostsnelheid van 5,7 GHz. Daarnaast ondersteunen ze PCIe 5.0, DDR5-5200 MHz en bieden ze tot 16 cores (32 threads) per CPU. Met deze geavanceerde technologieën zijn de nieuwe Supermicro MicroCloud systemen in staat om een breed scala aan toepassingen aan te kunnen, waaronder webhosting, cloud gaming en virtuele desktop applicaties.

"We breiden onze serverproductlijnen voor applicatieoptimalisatie uit met de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie-processors," aldus Michael McNerney, VP Marketing & Security bij Supermicro. "De nieuwe servers van Supermicro bieden IT-beheerders een compacte en krachtige optie om meer diensten met lagere latenties aan te bieden aan hun interne of externe klanten. Door nauw samen te werken met AMD om de firmware van de Ryzen 7000-serie te optimaliseren voor servergebruik, kunnen we een reeks oplossingen met nieuwe technologieën zoals PCIe 5.0, DDR5-geheugen en zeer hoge kloksnelheden sneller op de markt brengen. Dit stelt organisaties in staat om kosten te verlagen en geavanceerde oplossingen aan te bieden."

Het nieuwe blade-aanbod van Supermicro MicroCloud, de AS-3015MR-H8TNR server, is voorzien van een geoptimaliseerde AMD Ryzen 7000-serie-processor, tot 128 GB DDR5-geheugen en een maximale TDP van 170 W. De Supermicro MicroCloud 3U-behuizing bevat acht blades, waarbij elke blade maximaal twee aan de voorzijde toegankelijke NVMe U.2-, SAS- of SATA3-schijven kan bevatten. De Supermicro MicroCloud maakt gebruik van gedeelde koeling en redundante stroomvoorziening over de acht blades voor een efficiëntere en ononderbroken werking. IT-afdelingen kunnen snel dedicated hosting opzetten en een omgeving met meerdere instanties creëren voor workloads zoals webhosting, cloudgaming en virtuele en afstandsdesktops. Dit wordt mogelijk gemaakt door de eenvoudige toegankelijkheid van de fysieke nodes en de I/O-aansluitingen aan de achterkant, met een flexibele interface voor beheer op afstand, inclusief een speciale IPMI-poort voor de acht nodes.

Over de Supermicro MicroCloud

"AMD werkt nauw samen met Supermicro om innovatieve producten op de markt te brengen waarmee klanten de kosten kunnen verlagen en de prestaties kunnen verhogen voor een breed scala aan workloads. De Supermicro MicroCloud biedt klanten een compacte, op lage latancy gebaseerde oplossing die kan voldoen aan de eisen van veel datacenterexploitanten die streven naar een succesvolle digitale transformatie," aldus John Morris, Corporate Vice President, Enterprise and HPC Business Group. "De AMD Ryzen 7000-serie processors stellen een nieuwe standaard voor prestaties in een compacte form factor voor cloud- en dedicated hosting omgevingen."

Lees ook: Supermicro kondigt nieuwe servers en processoren aan cloud-native infrastructuur | WINMAG Pro

Lees ook: Acer presenteert duurzame router | WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie