Technisch personeel vinden? Zo doe je dat

Redactie WINMAG Pro
Goed personeel vinden kan erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk dat iemand goed bij de functie past. Het is daarom belangrijk om dit op je juiste manier aan te pakken. Er zijn een aantal manieren die goed werken voor het vinden van technisch personeel. We geven je een aantal opties zodat je precies weet hoe ook jij de juiste mensen binnenhaalt.

Vacaturewebsites

De eerste stap bij het zoeken naar nieuw personeel is in veel gevallen het plaatsen van de vacature op een vacaturewebsite. Ondanks dat dit een standaard manier is om nieuwe personeel te zoeken is dit wel erg effectief. Mensen die opzoek zijn naar een baan kijken vaak het eerste op deze websites. Er zijn tal van dit soort websites waarop je een vacature kunt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kijken op de vacaturewebsite Werkzoeken.nl. Hier vinden veel bedrijven nieuw personeel, je krijgt in een korte tijd veel reacties van geschikte kandidaten. Mensen vanuit het hele land zoeken hier naar een nieuwe baan, ook mensen die werk zoeken in Friesland kijken hierop.

LinkedIn

Het zoeken naar personeel via LinkedIn is ook erg populair aan het worden. Dit kun je op twee manieren aanpakken. Wanneer je een groot netwerk hebt kun je een bericht plaatsen met de vacature. Je kunt vragen of mensen dit willen delen zodat je veel mensen bereikt. Ook kun je mensen die geschikt zijn voor de functie direct benaderen. Op LinkedIn kun je namelijk zoeken op functie, je krijgt dan iedereen met deze functie te zien. Als er iemand tussen zit die geschikt is kun je diegene een berichtje sturen.

Recruiter

Vooral bij het vinden van iemand met een hele specifieke functie kan een recruiter je goed helpen. Een recruiter is gespecialiseerd in het vinden van geschikt personeel. Hij weet dus precies hoe hij dit moet aanpakken. Het enige nadeel van een recruiter is dat het erg duur kan zijn. Meestal vraagt een recruiter namelijk een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat.

Er zijn dus meer dan genoeg manieren om technisch personeel te vinden. Een combinatie van bovenstaande manieren is vaak erg effectief. Wanneer voor een langere tijd een functie niet wordt vervuld kost het een bedrijf vaak veel geld. Het is dus zaak om dit goed aan te pakken zodat je zo snel mogelijk nieuw personeel hebt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie