Telefoon traceren via WhatsApp? Zo doe je dat

Geert van der Klugt
Lichtgewicht, vlot en universeel in gebruik: aan WhatsApp ontkomt niemand. Als meest gebruikte mobiele chatmiddel van deze dag en tijd is de kans dat jouw kinderen dagelijks een ‘appie checken’ groots: wereldwijd bezit 77% van de minderjarigen een smartphone. Weten waar jouw kroost zich bevindt kan voordelig zijn; het traceren van een telefoon via WhatsApp is zo gebeurd.

Live Location werd zo’n drie jaar terug geïntroduceerd. Terwijl men wijdverspreid statische locaties deelt, is het gebruik van real-time locatiedelen minder populair. Niet gek, aangezien een GPS-gedreven wakend oog niet voor iedereen aantrekkelijk klinkt. Toch heeft de functie meldingswaardige toepassingen – en werkt deze bovendien verassend makkelijk.

LEES OOK: Whatsapp krijgt advertenties in Status

Telefoon traceren via WhatsApp

  • Open een individuele of groepschat.
  • Druk op bijvoegen (plusicoon op iPhone, paperclipicoon op Android).
  • Druk op ‘Locatie’.
  • Druk op ‘Deel live locatie’.

De tijd van deling is kiesbaar. In de huidige WhatsAppversie maak je een keuze tussen 15 minuten, één uur en acht uur; voilà, de ontvangers krijgen een real-timeweergave van jouw locatie.

Voorzichtigheid is aan te raden, aangezien hedendaagse GPS nauwkeuriger kan zijn dan gewenst. Deel vanzelfsprekend geen locaties met vreemden, en houdt rekening met de privacywensen van kinderen en anderen, wanneer je ervoor kiest om langdurig de locatie van andermans telefoon met jezelf te delen.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert