Toshiba introduceert mobiele beveiligingsopties

Redactie WINMAG Pro
Vanaf nu voorziet Toshiba mobiele oplossingen van extra beveiligingsopties voor bijvoorbeeld zakenreizigers die op het vliegveld door controle checks moeten. De betreffende notebooks bevatten beveiliginsfuncties waardoor opgeslagen gegevens niet langer toegankelijk zijn voor pottenkijkers; bijvoorbeeld douanebeambten of medepassagiers op vliegvelden.

'Computertoegang via een wachtwoord is niet langer toereikend voor optimale beveiliging', vertelt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Client Solutions in de Benelux. 'Daarom kiest Toshiba voor aanvullende biometriebeveiliging.'

De notebooks bevatten multi-factor authenticatie, een zogeheten Trusted Platform Module en de in eigen fabriek ontwikkelde BIOS. De multi-factor authenticatie bevat gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner. Daarmee wordt voorkomen dat betrouwbare gegevens in handen komen van derden bij verlies of diefstal of het meekijken op een vliegveld of andere openbare plekken.

Toshiba TPM

De Trusted Platform Module (TPM) zorgt voor betere encryptie en veilige aanmeldopties. Daarnaast zijn zowel de BIOS als de hardware ontwikkeld door Toshiba, wat het beveiligingsrisico van bemoeienis door derden wegneemt.

Deze extra beveiligingsopties zijn beschikbaar op de nieuwste Toshiba Portégé X30T-E apparatuur. Dit is een tablet met de functionaliteit van een laptop door de optionele internet- en videopoorten, het toetsenbord(dock) en de accu waarmee je bijvoorbeeld op een lange vlucht eenvoudig kan doorwerken omdat de oplader minimaal 15 uur meegaat.

Toshiba Portégé X30T-E

De buurman of -vrouw in het vliegtuig kan niet met de laptopgebruiker meekijken dankzij de nieuwe privacy screens waarmee het beeldscherm alleen af te lezen is als je recht voor de computer zit. Het Portégé X30T-E toestel is eveneens uitgerust met een sleuf voor een Kensington-slot in de Keyboard Dock. Met deze extra veiligheidsmaatregel worden toetsenbord en tablet eenvoudig aan het apparaat vergrendeld.

Meer weten over de Portégé X30T-E? De laptop ontving een MKB Proof 2018 Award voor Hardware. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie