Twitter werkt aan nieuwe functie: News Camera

Jordi Smit
Twitter werkt aan een fotobewerkingsfunctie die vergelijkbaar is met die van Snapchat en noemt deze 'News Camera'. Tenminste, als Matt Navarra en Jane Manchun Wong het op Twitter aan het rechte eind hebben.

Toepassing News Camera

News Camera zou de gebruiker tekst en locaties laten toevoegen aan een foto, video of livestream. De tekst kan onderaan de afbeelding over een gekleurd vlak geplaatst worden. De nieuwe camerafunctie is te bereiken door links op de homepagina van de Twitter-app te swipen. Gemaakte foto's zouden Moments worden genoemd.

News Camera lijkt gelekt

Wong en Navarra lekten al eerder details over nieuwe socialemediafuncties die later bevestigd werden. Wong en Navarra zouden de nieuwe functie hebben ontdekt door respectievelijk de code van de Android- en iOS-app te onderzoeken. 

LEES OOK: Gezichtsherkenning in conflict met mensenrechten

Chronologische tweets

Half januari maakte Twitter wereldkundig dat het in zijn Android-app de gebruiker de mogelijkheid geeft tweets chronologisch te bekijken. De optie werd eerder toegevoegd aan de iOS-app. De app-gebruiker kan gebruikmaken van de optie door rechtsboven op het icoontje met de sterretjes te klikken. Vervolgens geeft de app de optie om de nieuwste tweets eerst te zien.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi