Wereldwijd IT-consultancybedrijf Xebia neemt Google Cloud Premier Partner g-company over

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Xebia neemt g-company over en versterkt zijn positie als toonaangevende Google Cloud Partner. Met de overname van g-company vergroot Xebia zijn GCP-capaciteit en breidt het zijn dienstverlening uit met oplossingen als Google Workspace, waardoor het digitale transformaties nog beter kan faciliteren.

In 2007, toen Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde, startte David Saris g-company. Als eerste partner van Google in Noord-Europa is g-company met de IT-multinational meegegroeid tot een bedrijf met ruim 70 medewerkers in Maleisië, België en Nederland. In samenwerking met Google, Salesforce, Freshworks, monday.com en andere web-based oplossingen biedt g-company applicatieontwikkeling, data, machine learning, moderne infrastructuur en online werkplekdiensten aan bedrijven over de hele wereld. 

Xebia is een snelgroeiend IT-consultancybedrijf; een verzameling merken die elk een digitaal domein beslaan, zoals cloud, data, AI, Agile, DevOps en software consulting. Xebia heeft als doel om wereldwijd een toonaangevende speler te zijn op het gebied van training en consultancy, inclusief Google Cloud en Workspace. Met g-company kan Xebia groeien door extra diensten toe te voegen aan zijn one-stop-shop voor bedrijven over de hele wereld. 

"Ik ben erg trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt, maar wat mij betreft komt de grootste groei nog. Er moeten nog zoveel workloads naar de cloud. Google is daar een belangrijke speler in, maar ik geloof in keuzevrijheid. Met Xebia kunnen we onze klanten dat echt bieden", aldus David Saris, Founder & CEO van g-company.

"Net als Xebia geloven wij in focus. Met zoveel expertise kunnen we onze klanten nu een one-stop-shop-ervaring bieden. Van cloud engineering en managed services tot machine learning, multi-cloud, data en AI, cloud-native software development en security", aldus Lennart Benoot, Managing Partner van g-company. 

"Xebia wil het organisaties zo makkelijk mogelijk maken om alles uit de zakelijke producten van Google te halen. Als Premier Google Cloud partner werken we nauw samen met diverse Google-productspecialisten. g-company biedt een team van ervaren specialisten en voegt diepgaande kennis van en ervaring met Google Workspace, Salesforce, Freshworks, monday.com en Lumapps toe aan ons portfolio", aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia.

Na de acquisitie behouden g-company en Xebia hun status als Google Cloud Premier Partner en Authorized Google Cloud Training Partner, plus een gedeelde Infrastructure en Workspace Competency. g-company blijft actief onder zijn eigen label en het bestaande management onder leiding van David Saris en Lennart Benoot.  De overname zal worden aangeduid door "proudly part of Xebia" toe te voegen aan het bedrijfslogo.