WhatsApp vanaf vandaag gekoppeld aan Facebook en Instagram

Jonas Bloemen
Dat Facebook het moederbedrijf van platformen als WhatsApp en Instagram is, is al langer bekend. Maar dat het die platformen nu met elkaar gaat koppelen is voor het eerst.

LEES OOK: Zo schakel je je Facebookmeldingen uit

Facebook gaat namelijk testten of het een aangename toevoeging is als mensen hun status op WhatsApp automatisch kunnen delen op Facebook. De WhatsApp status functie werd vorig jaar geïntroduceerd en sindsdien maken er dagelijks zo’n 450 miljoen gebruik van die functie. De WhatsApp status is te vergelijken met Instagram Stories. Je plaatst beeld of tekst welke na 24 uur automatisch weer verdwijnt. 

Facebook gekoppeld aan WhatsApp

Vooralsnog is het plaatsen van de WhatsApp status op Facebook een test. Hoewel Facebook zegt dat er geen data wordt uitgewisseld tussen de platformen, lijkt dit toch te gaan gebeuren met de komst van deze functie. Daarnaast zegt Facebook dat WhatsApp en Facebook volledig los van elkaar zullen blijven staan. In 2014 beloofde het platform ook al dat Whatsapp los zou blijven staan van Facebook. Twee jaar later bleek echter dat de platformen wel degelijk gebruik maakte van data. Zo gebruikte Facebook de telefoonnummers van WhatsApp gebruikers om vriendschapsvoorstellen te doen.