Zo schakel je je Facebookmeldingen uit

Redactie WINMAG Pro
Voor veel gebruikers van Facebook is het een grote bron van irritatie: al die meldingen waar je helemaal niets mee te maken wil hebben. Voor hen die hier vanaf willen is Facebook nu met een oplossing gekomen.

LEES OOK: De kerfstok van Facebook

Altijd een rood stipje bij je meldingen. Je denkt dat je een hoop hebt gemist maar niets is minder waar. Facebook pompt je inbox vol met meldingen die helemaal niet relevant zijn voor je. Kanttekening: uiteraard staan er ook altijd meldingen tussen die je wel iets aangaan. Dat maakt het overigens nog ingewikkelder om de voor jou wel relevante meldingen te filteren. Speciaal voor de gebruikers die meldingen wel willen filteren is er nu een oplossing.

Meldingen Facebook uitschakelen

Stapsgewijs brengt Facebook de aanpassingen aan op het platform. Zo is het nu mogelijk om alle pushmeldingen uit te schakelen. Dit kan nu nog alleen voor vijftien minuten of acht uur. Ook kan de gebruiker bepalen waar hij of zij wel en geen meldingen over wil krijgen. Geen meldingen meer krijgen over dat bepaalde vrienden naar evenementen in de buurt gaan? Schakel dan meldingen daarvoor uit. Geen herinnering meer ontvangen wie er jarig is? Schakel dat dan uit. Ook is het vanaf nu mogelijk om alle meldingen te markeren als gelezen.

Hieronder legt social media expert Matt Navarra uit hoe het precies werkt. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie