Langverwacht, supercharged en nu beschikbaar: Synology DS720+ en DS420+

Geert van der Klugt
Eind 2019 keken we vol spanning naar een nieuwe reeks Synologyhardware uit. Maar de reeks liet op zich wachten. De modellen die toentertijd actueel waren zagen in 2017 het daglicht. Dus leek de jaarwisseling hét moment voor groots nieuws. De aanvankelijke teleurstelling bij een gebrek aan dat nieuws maakt nu plaats voor enthousiasme. Synology maakte onlangs bekend dat de DS720+ en DS420+ beschikbaar zijn, en de DS220+ en DS920+ eraan komen. Deze zomer heb jij een geweldige set nieuwe NAS-keuzes voorhanden.

Synology’s DiskStation Manager (DSM), het besturingssysteem dat verantwoordelijk is voor de aansturing van gerenommeerde DiskStation-NAS-devices, is ongeëvenaard. Kies je voor Synology, dan kies je voor gebruiksvriendelijkheid. Eén van de nieuwe aankondigingen, de DS720+, overtreft zijn voorgangers in vrijwel elk opzicht. De NAS zal geleverd worden met een vierkern-CPU, DDR4-werkgeheugen, schaalbaarheid en gloednieuwe NVMe caching.

Dat wat de DS720+ goed doet, is uitvergroot bij de DS920+. Tegelijkertijd belooft de DS920+ een hoger prijskaartje te hebben. Vergelijken we de twee, dan is de DS720+ het betaalbare, compactere model.

Kostenefficiënte opslagmogelijkheden zijn belangrijker dan ooit, aangezien cloudtechnologie zich bijzonder goed leent voor de werkwijze die door overheden opgedragen is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Via DSM is het optuigen van een private cloud makkelijker dan ooit tevoren. Synology Drive, een integraal onderdeel van DSM, werd onlangs vernieuwd. Onderaan de streep is de software inmiddels volledig bruikbaar als privaat alternatief voor de public cloud. Dat alternatief wordt met de komst van de nieuwe units alleen maar waardiger.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert