President lijkt persoonlijke telefoon te gebruiken

Senatoren vragen opheldering over beveiliging smartphone Trump

Berry Zwets
Twee Democratische senatoren hebben middels een brief aan minister van Defensie James Mattis opheldering gevraagd over de beveiliging van de smartphone van Amerikaans president Donald Trump.

Claire McCaskill en Tom Carper maken zich namelijk zorgen over berichtgeving op internet dat Trump een ‘oude, onveilige Android-telefoon’ gebruikt voor onder andere Twitter. Op foto’s lijkt de president een Samsung Galaxy S3 te gebruiken, een smartphone die geen beveiligingsupdates meer ontvangt.

Brief

In de brief halen de senatoren aan dat medewerkers met toegang tot vertrouwelijke informatie normaal gesproken wordt afgeraden om nog persoonlijke apparatuur te gebruiken. Volgens The New York Times blijft Trump ondanks protesten van zijn assistenten zijn eigen telefoon gebruiken.

McCaskill en Carper laten weten dat elektronische communicatie belangrijk is voor de president. Maar dat moet volgens hen wel op een manier dat de presidentiële archieven bewaard blijven. De senatoren willen daarom voor 9 maart een reactie van Mattis.

Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry