MKB Proof 2016: ESET beveiligingsportfolio

Redactie WINMAG Pro
Het beveiligingsportfolio van ESET heeft een update gekregen en zit hiermee op versie 6.

MKB Proof 2016

De licentie bestaat uit diverse softwarepakketten, zoals Endpoint Antivirus, Endpoint Security, Remote Administrator 6, File Security en Authentication.

ESET wil met haar portfolio niet slechts één computer, maar alle pc’s in een bedrijf beveiligen. Dit begint bij de Endpoint Security, dat onder meer zorgt voor een goede firewall, contentfiltering en device control. Hiermee maakt ongewenste software geen kans meer jouw netwerk te bewonen.

ESET Antivirus, dat doet wat de naam belooft, is een aparte installatie en hetzelfde geldt voor de Remote Administrator, waarmee je altijd een goed overzicht en controle hebt over de beveiliging op jouw netwerk. Elk onderdeel van het portfolio laat zich gemakkelijk installeren door middel van een wizard.

Wat meteen opvalt is dat je computer blijft lopen als een zonnetje, ondanks het stapelen van pakketten. Elk pakket van ESET draait netjes op de achtergrond waarbij van overbelasting geen sprake is, iets waar sommige niet nader te noemen partijen wat van kunnen opsteken.

Na elke scan en bij elke gebeurtenis krijg je statistieken te zien. Hiermee kun je precies zien hoeveel objecten op jouw computer geïnfecteerd zijn, hoeveel er ‘schoongemaakt’ zijn en welke aanwezige software of files al schoon waren.

De suite aan pakketten beschermt niet alleen je pc’s, maar ook de mobiele devices in jouw organisatie. Naast bescherming tegen virussen en malware voor je smartphones en tablets, biedt de software ook de optie om ongewenste nummers te blokkeren. Daarnaast kun je precies zien waar je device is als deze gestolen wordt en behoud je de controle over alle bestanden op het apparaat.

Het portfolio van ESET heeft pakketten voor Windows, Mac en Linux, wat nogal eens voor problemen zou kunnen zorgen. Het is en blijft lastig om alles in de gaten te houden wanneer je diverse operating systems gebruikt. ESET heeft hier echter over nagedacht en met de Remote Administration kun je de beveiliging op alle devices, met alle os’en, managen.


ESET beveligingsportfolio

In het kort:

  • Makkelijk te instaleren
  • Beschermt pc’s en mobiele devices
  • Draait netjes op de achtergrond
     

Prijs: Vanaf € 34,73 per jaar per stuk, vanaf 25 werkstations
Info: eset.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie