'Maak reizen leuker en makkelijker'

De 10 beste apps voor automobilisten

Redactie WINMAG Pro
Je zit dagelijks in de auto, worstelt je door de onvoorziene files en langs wat slechte weggebruikers, parkeert de wagen waar mogelijk en rijdt op veel nieuwe wegen. Dat moet je allemaal zelf doen. Gelukkig zijn er tal van apps die de reis makkelijker en leuker kunnen maken.

1. HERE

Met deze app kun je tal van wegenkaarten per land of regio downloaden en vervolgens offline gebruiken. Gebruik je de app online, dan krijg je ook actuele informatie over verkeersopstoppingen en files. Daarnaast werkt de app ook wanneer je een route loopt of reist met het openbaar vervoer.

2. Google Maps

LEES OOK: Google Maps introduceert weergave snelheidslimiet

Deze Google Maps-app is een van de bekendste applicaties voor weggebruikers. Je plant routes per auto, openbaar vervoer, met de fiets en lopend. Daarbij wordt rekening gehouden met files, wegopbrekingen en andere obstakels. Met Streetview heb je de mogelijkheid om de plaats van bestemming van tevoren op straatniveau te bekijken. Zodat je een herkenningspunt hebt.

3. Waze

Deze navigatie-app hoort bij Google, maar verschilt in de mogelijkheden omdat er een social-media-aspect aan is toegevoegd. Je kunt andere weggebruikers namelijk op de hoogte brengen van een bepaalde controle, files en werkzaamheden. Daarnaast maakt deze app het makkelijk om routes vooraf in te stellen.

4. ANWB Onderweg

Met deze app krijg je een overzicht van alle files en flitsers. De applicatie geeft je ook tips over rijden bij bepaalde weersomstandigheden. Verder heeft de app een zoekfunctie om snel tankstations of oplaadpunten voor elektrische voertuigen te vinden.

5. MobielSchadeMelden

Hiermee meld je schade aan jouw auto en/of die van de tegenpartij bij de verzekeraar. Een van de twee vult via de app een schadeformulier in en de ander bevestigt het ingevulde via een SMS-code; het hangt er vanaf wie de schade veroorzaakt heeft. De verzekeraar krijgt de melding vervolgens automatisch binnen. Beide partijen krijgen een online bevestiging en eenmaal thuis kan er eventueel nog aanvullende informatie worden opgestuurd. Wat je vergoed krijgt als je zelf schade hebt gereden, hangt af van wat er bij het auto verzekeren aan dekking is gekozen.

6. Fuelio

Deze app is ideaal wanneer je graag bijhoudt hoeveel het gebruik van de auto je nu echt kost. Bij elke tankbeurt registreert deze app de benzineprijs per liter en hoeveel je hebt getankt. Hiervan wordt vervolgens een handige grafiek gemaakt. Ook kun je de kosten voor een onderhoudsbeurt of de apk bijhouden.

7. DirectLease Tankservice

LEES OOK: 5 nieuwe vormen openbaar vervoer die files in Nederland doen oplossen

De benzineprijs ligt bij een tankstation direct aan een drukke snelweg altijd hoger dan bij een pomp ergens achteraf. Met de DirectLease Tankservice-app zie je direct waar je het goedkoopst kunt tanken. Ook krijg je direct te zien of een tankstation aanvullende service heeft, zoals een wasstraat of de verkoop van broodjes.

8. Parkmobile

Met deze app hoef je nooit meer muntgeld mee te nemen wanneer je bij een parkeerautomaat staat. Tenminste, als je parkeert in een van de locaties die zijn aangesloten bij Parkmobile. De app registreert de aanvangstijd en je klokt weer uit als je vertrekt. Zo betaal je nooit teveel. Vervolgens krijg je online een factuur.

9. Parkopedia

Deze app heeft informatie en prijzen verzameld van 38 miljoen parkeerplaatsen in ruim 52 landen. Je ziet direct hoeveel je betaalt per uur of 24 uur en wat de capaciteit per parkeerplaats is.

10. Find My Car

Een veelvoorkomend probleem: de auto parkeren in een overvolle parkeergarage en na een dag in de stad niet meer weten waar je bolide precies staat. Dan gebruik je deze app waarmee je de locatie van de auto opslaat. Met het ingebouwde kompas kun je vervolgens offline terugnavigeren naar het voertuig. De app werkt bovendien ook in combinatie met Google Maps en HERE.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie