De Jabra Engage 65 en 75 wapenen tegen cybercrime

Redactie WINMAG Pro
In 2016 werd de wereldwijde financiële schade aan de hand van cyberaanvallen gemeten op $ 388 miljard. In vier jaar tijd steeg het aantal aanvallen met 44 procent. Cybercrime is een biljoenenindustrie in de maak en dreigingen hebben een bredere omvang dan brute gegevenskraken en malwarefraude.

Risico

De manier waarop het bedrijfsleven dag in dag uit communiceert, loopt risico, want de microfoons en headsets die en masse worden ingezet door sales- en supportafdelingen zijn niet gegarandeerd veilig. Van de apparatuur die anno 2020 gebruikt wordt voor bellen en (video)conferencing, is slechts een klein deel nadrukkelijk ontworpen om eavesdroppers tegen te gaan en de schade na eventuele inbraak te beperken.

Jabra, toonaangevend ontwikkelaar van communicatie-hardware voor de zakelijke markt, erkent zowel de risico’s van draadloze communicatie als de schaarste van betrouwbare apparatuur. Zij beantwoorden het probleem door een headset te ontwikkelen die zowel gebruiksvriendelijk als veilig is: de Jabra Engage 65 en 75.

Veiligheid

Een headset moet enerzijds dynamisch en ononderbroken inzetbaar zijn, niet storen bij inactiviteit en per direct functioneel zijn bij inkomende of uitgaande gesprekken. Anderzijds moet dat gebruiksgemak niet ten koste gaan van veiligheid. Door drie ingrijpende designkeuzes te maken, levert Jabra met Engage een combinatie van gebruiksgemak en veiligheid: de mogelijkheid om helder te communiceren en tegelijkertijd risico’s te managen, dan wel niet volledig uit te sluiten.

1. Pairing

De Jabra Engage is in combinatie met een Bluetooth device in te zetten als kwalitatieve headset (of microfoon en in ear audio in het geval van het convertible-model) voor (video)calls. Gepatenteerde technologie ‘physical assisted pairing’ zorgt ervoor dat het voeren van gesprekken uitsluitend mogelijk is wanneer een Engage headset eerst met de meegeleverde base unit (docking station) wordt gekoppeld.

Voor het koppelen dient de headset zich in de base unit te bevinden, waarna een geheime sleutel wordt gegenereerd - een sleutel op basis waarvan de koppeling tussen de headset en een device in het vervolg wordt geautoriseerd. Bluetooth devices koppel je met de base unit, en omdat de base unit geen gesprekken autoriseert met headsets die niet juist gekoppeld zijn, ben je er zeker van dat uitsluitend jouw headset gesprekken kan voeren via aan de base unit gekoppelde devices.

2. Encryption

De eerste lijn van verdediging tegen dreigingen zijn de securitymaatregelen op het device en binnen de software die gebruikt wordt om te (video)bellen. De tweede verdedigingslinie, Jabra’s encryptie, vult daarop aan. Het audiosignaal tussen de base unit en headset is versleuteld met 256- bit AES encryption. De gebruikte versleutelingsalgoritmes behoren tot FIPS 140-2-standaarden - standaarden die worden gebruikt door het Amerikaanse leger en worden aangeraden voor financiële organisaties met vraag naar waterdichte veiligheid. Logischerwijs kiezen tal van (lokale) overheden voor de Engage: de markt kent nou eenmaal geen veiligere oplossing.

Veiligheid is met Jabra Engage een zekerheid. Ook aan de functionaliteiten ontbreekt niets, dus raden we iedereen die zoekt naar een kwalitatieve headset aan om een blik te werpen op de nieuwe productlijn.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie