Drie voordelen update Windows 10 April 2018

Dit is wat de update april 2018 van Windows 10 je oplevert

Redactie WINMAG Pro
Maak je nog gebruik van Windows 7 en overweeg je de Windows 10 download? Nog niet helemaal zeker of je vandaag op de knop van de Windows 10 upgrade moet drukken?

Weinig tijd voor de Windows 10 upgrade? Kijk dan de video's. Iets meer tijd? Lees dan verder.

Update en nu doen: download Windows 10 gratis zolang het nog kan! 

Wat nu volgt is onmisbare kennis als je de Windows 10 upgrade overweegt.  

Windows 10 upgrade

Microsoft rolt vandaag de Windows 10 upgrade uit. Dit krijg je voor je upgrade:

Top 3 voordelen Windows 10 upgrade

  1. Timeline
  2. Focus Assist
  3. Dictation

Windows 10 upgrade Timeline

Met Timeline kun je tot 30 dagen terugbladeren in je bestanden. Klinkt bekend? Klopt, want het lijkt verdacht veel op Time Machine van OS X van Apple. Natuurlijk kun je het moeiteloos gebruiken voor je mobile devices. Het is een mooie feature, maar besef wel dat het een aanslag is op je privacy.

Windows 10 upgrade Focus Assist

Ben je snel afgeleid, dan is dit een functie waar je veel plezier aan beleeft. Met Focus Assist sta je aan het stuurwiel van je notificaties.

  • Jij bent in control.
  • Jij bepaalt wat voor meldingen er doorkomen en welke niet.

Zelf vinden we de functie om alles tijdelijk uit te zetten ideaal.

Windows 10 upgrade Dictation

Niet om rot te doen, maar we kennen bij Apple al een poosje tante Siri die alles voor ons uittikt. Met deze Windows 10 upgrade kan dat ook met het besturingssysteem van Bill Gates. De bewering is dat in ieder tekstveld Cortana is te activeren voor dictation.

Als je alleen op je kantoorkamer zit is dat best een handige functie.

We hebben nog niet kunnen testen hoe goed dit werkt in het Nederlands. Het ronkende reclamefilmpje op YouTube belooft de ultieme spraakoplossing voor Windows.

En dat zijn wat ons betreft de grootste voordelen van de Windows 10 upgrade. Zeker voor bedrijven is een Windows 10 download bijna niet meer te vermijden, waarover hieronder meer.

Tot slot nog voor onze lezers die hopen op een upgrade voor Windows 7. Gebruik je nog Windows 7? Besef wel dat je op het randje balanceert van wat Microsoft ondersteunt. Voor bedrijven ligt het weer anders.

Download Windows 10 helpt je bedrijf vooruit

Want mocht een bedrijf nog niet begonnen zijn met de overstap naar Windows 10, dan staat dat vast en zeker volgend jaar op de agenda. Er zijn verschillende redenen voor deze overstap, maar de belangrijkste is wel dat Microsoft niet langer de besturingssystemen die ouder zijn dan Windows 7, ondersteunt. Daarnaast is er de securityreden: voor veel bedrijven essentieel en een struikelblok voor veel oudere Windows-systemen. Verder voorziet Windows 10 klanten van nieuwere applicaties die qua bedrijfsvoering en productiviteit ongetwijfeld tot vooruitgang leiden.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan hoe je gratis Windows 10 sneller kunt maken.

Nog dit jaar tweede grote Windows 10 update

Microsoft liet eerder al weten op zijn blog dat we dit jaar nog een grote Windows 10 update mogen verwachten. Vorige week startte het bedrijf nog de uitrol van de Creators Update, terwijl de Redstone 3 in de planning staat voor september. Microsoft ondersteunt de grote updates vervolgens 18 maanden.

Updateschema Windows 10

Het besturingssysteem kent twee soorten updates: onderdelen- en kwaliteitsupdates. Het verbeteren van de beveiliging en het verhelpen van bugs vallen onder kwaliteitsupdates. Nieuwe functies voor het besturingssysteem behoren tot onderdelenupdates, die voortaan langer op zich kunnen laten wachten door de nieuwe planning.

Het blijft niet bij de Windows update. Microsoft gaat hetzelfde updateschema tevens toepassen bij nog twee diensten:

  • Office 365 ProPlus
  • System Center Configuration Manager.

Schadeclaims door Windows 10 update

Het is voor de Amerikanen te hopen dat deze Windows 10 update wel goed gaat.

Gebruikers van Windows 10 sleepten eerder Microsoft voor de rechter wegens schade door de upgrade naar het besturingssysteem.

Miljoenen dollars schade door update

De aanklagers beweren dat de gratis overstap naar Windows 10 bij hen uitliep tot een mislukking. De upgrade zou meer dan 100 mensen getroffen hebben en meer dan vijf miljoen dollar aan schade hebben veroorzaakt.

Eén van de eisers, Stephanie Watson, zegt dat de installatie van Windows 10 begon zonder haar toestemming. De data bleek na de upgrade niet meer achterhaalbaar. Uiteindelijk werd Watson ertoe gedwongen een nieuw systeem te kopen.

Lees hier hoe je Windows 10 kunt stoppen met automatisch updaten

Microsoft is van mening dat er voldoende hulp bij de upgrade naar Windows 10 beschikbaar was, zo laten ze weten aan Ars Technica. Daartoe behoren gratis klantenservice en de mogelijkheid om de 31 dagen an installatie nog terug te keren na het oude besturingssysteem. De techgigant noemt de claim ongegrond.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie