Hét technologienieuws van de week

Jordi Smit
Google heeft zijn streamingsdienst Stadia gepresenteerd, op de nieuwe streamingsdienst van Apple zullen geen series en films van Netflix te zien zijn en Toshiba Client Solutions Europe kondigt upgrades aan voor drie devices: het nieuws vloog ons de afgelopen zeven dagen om de oren. Op winmagpro.nl kan je het laatste technologienieuws op de voet volgen. We sommen de vijf grootste nieuwsfeiten nog maar eens op.

1. Stadia Google gepresenteerd

Google heeft tijdens de Game Developer Conference kenbaar gemaakt dat het binnenkort de streamingsdienst Stadia gaat lanceren. Stadia is straks op alle aparaten te gebruiken die op Chrome draaien. Wanneer Stadia Google beschikbaar komt, wordt het mogelijk om games te streamen in 4k-resolutie met 60fps en hdr.

2. Geen Netflix op Apple

Apple presenteert op 25 maart zijn nieuwe videostreamingsdienst. Eén ding is inmiddels zeker: op de nieuwe streamingsdienst van Apple zullen geen series en films van Netflix te zien zijn. Dat heeft Netflix-topman Reed Hastings laten weten.

3. Zakelijke devices Toshiba

Toshiba Client Solutions Europe kondigt upgrades aan voor drie devices uit de 15” laptopseries Satellite Pro en Tecra. Directe connectiviteit, verbeterde beveiliging en efficiënter mobiel werken zijn de belangrijkste productverbeteringen.

4. Boetebeleid AP omhoog

De AP heeft een verandering in zijn boetebeleid aangekondigd. Overtreding van de AVG gaat per 14 maart gepaard met een maximale boete van €20.000.000. Juist ja, zeven nullen, mits het bedrijf zich schuldig maakt aan overtreding van de beginselen of grondslagen van de AVG.

5. Eigen keurmerk Refurbished smartphone

Mensen die geïnteresseerd zijn in een refurbished smartphone, krijgen in hun keuze een extra steuntje in de rug. Vanaf vandaag bestaat het ‘Keurmerk Refurbished’. Het keurmerk moet garanderen dat de koper een goed herstelde telefoon in bezit krijgt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi