iPhone 11 Pro en Pro Max officieel onthuld - met tot wel drie camera’s!

Zsarisse Knol
Na vele geruchten zijn ze er eindelijk: De iPhone 11 Pro en Pro Max. Maar wat is er nou allemaal nieuw? Lees verder, wij leggen je het uit.

Op 10 september  2019, rond 19.00 uur kondigde Apple hun nieuwe generatie aan iPhones aan met innovaties die het gebruiksgemak zal verbeteren. Zo is er een nieuwe camera systeem waarmee je foto’s en video’s in de hoogste kwaliteit kan nemen. En als de A12 Bionic-chip al niet snel genoeg was, introduceert Apple de nog snellere en krachtigere A13 Bionic-chip.

Nieuwe dual camerasysteem

Wat helemaal nieuw is op de iPhone 11 zijn de nieuwe ultragroothoek- en groothoekcamera’s op de achterzijde van de telefoon. De videokwaliteit is de hoogste op een smartphone en sterk verbeterde fotofeatures zorgen ervoor dat je foto’s en video’s in 4K schiet.

De nieuwe camera biedt een andere fotografie-ervaring, foto’s maken met je telefoon was nooit zo makkelijk. Dankzij de ultragroothoekcamera heb je vier keer resolutie dan bij de vorige generaties. De camera biedt ook nachtmodus aan voor als je net niet genoeg licht hebt. De foto’s worden minder donker, de kleuren natuurlijker en er is minder ruis bij weinig licht.

iPhone 11 Pro en Pro Max | De snelste chip in een smartphone

Vorig jaar heeft Apple de A12 Bionic-chip voorgesteld, toentertijd de snelste en krachtigste chip. Nu zijn ze een stap verder gegaan en hebben ze de A13 Bionic-chip gecreëerd. De CPU en GBU zouden tot twintig procent sneller zijn dan de A12.

LEES OOK: Waarom hangen er wereldwijd zwarte doeken voor Apple Stores?

Verder zou Face ID 30 procent sneller zijn en dankzij Dolby Atmos klinkt het speakergeluid krachtiger en intenser. Ruimtelijke audio zorgt voor een ware surround sound-ervaring.

De iPhone 11 kan je pre-orderen op 13 september, vanaf 20 september ligt elke variant in de winkel. Het voordeligste model kost 809 euro.