Mark Zuckerberg niet van plan op te stappen als bestuursvoorzitter Facebook

Ruben den Boer
Ondanks het grote aantal schandalen en blunders bij Facebook is oprichter Mark Zuckerberg niet van plan om op te stappen als bestuursvoorzitter van het techbedrijf. In een interview met CNN noemde Zuckerberg opstappen 'op dit moment niet logisch'.

Een van de belangrijkste zaken die werd aangekaart tijdens het CCN interview, was het bericht dat Facebook desinformatie zou hebben verspreid. The New York Times publiceerde afgelopen maand een artikel waaruit zou blijken dat Facebook een pr-bureau had ingezet om nepnieuws te verspreiden over Apple en Google. Dit zou het bedrijf in 2016 hebben gedaan om de negatieve aandacht van zichzelf af te leiden.

LEES OOK: Facebook verspreidde zelf ook nepnieuws

Ook topvrouw Facebook blijft aan

Daarnaast sprak Mark Zuckerberg ook zijn vertrouwen in Sheryl Sandberg uit. Hij zegt dat de topvrouw van Facebook een belangrijk onderdeel van het bedrijf is en dat ze 'een hoop pogingen leidt om de grootste issues aan te pakken'. Van buitenaf is er echter veel kritiek op Sandberg, juist omdat ze niet goed met de reeks crises van Facebook zou zijn omgegaan.

Mark Zuckerberg zegt samen met Sheryl Sandberg nog tientallen jaren bij Facebook te willen werken.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben