MKB Proof 2018: Informer

Redactie WINMAG Pro
Werken met de boekhoudsoftware van Informer is eenvoudiger dan ooit. Verstand van boekhouden is geen vereiste meer.

Er zijn verschillende aanbieders van slimme software voor de boekhouding. Informer richt zich nadrukkelijk op de ZZP'er en kleine ondernemer. Met makkelijk te begrijpen taal en een eenvoudige interface helpt Informer de nog aarzelende ZZP'er over de streep om de boekhouding zelf te doen. Het is ondoenlijk in korte tijd alle kenmerken van het programma hier neer te zetten, dus wat nu volgt zijn de hoogtepunten.

Ongekend

Neem nu de verbinding naar de Belastingdienst via iDeal. Daarmee kunnen ZZP'ers de btw-aangifte na het indienen online betalen. Het geld staat vervolgens direct op de rekening van de Belastingdienst. Dat is niet alleen makkelijk, maar voorkomt ook de nodige boetes. Met deadlines in het weekend heb je namelijk nooit meer last van vertragingen bij de banken. Ongekend! Naast het betalen van de btw-aangifte kunnen klanten ook jouw facturen met iDeal betalen.

Wat verder opvalt is hoe soepel Informer de brug slaat tussen papier en digitaal, door bonnen en nota's in te laten lezen met OCR en UBL. Daarmee 'leest' de software de noodzakelijke elementen voor de boekhouding automatisch uit. Je kunt rustig concluderen dat je als ZZP'er met dit vijfsterrenkwaliteitspakket tot en met de btw-aangifte geen boekhouder meer nodig hebt. Je kunt voor de zekerheid je boekhouder (gratis) mee laten kijken, maar de noodzaak is zo goed als weg. Facturen, uitgaven, bonnetjes en de kas vormden tot voor kort een hoofdpijndossier voor de gemiddelde ZZP'er.

De eenvoudige terminologie en slimme technologie van Informer markeren het einde van deze tijd. Met - heel belangrijk - de geruststellende goedkeuring van de Belastingdienst. Volgens de Belastingdienst mogen programma's met het keurmerk Zeker-OnLine namelijk veilig en betrouwbaar genoemd worden.

INFO

Prijs: vanaf € 10,- per maand
Info: informer.nl

IN HET KORT

+ Eenvoudige interface
+ Makkelijke taal, geen boekhoudjargon
+ Met iDEAL betalingen doen en ontvangen

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie