Synology introduceert twee nieuwe zakelijk opslagsystemen: SA3610 en SA3410

Redactie WINMAG Pro
Synology brengt de SA3610 en de SA3410 op de markt, twee uiterst schaalbare opslagsystemen die organisaties de mogelijkheid bieden grote datavolumes op te slaan zonder in te leveren op snelheid en prestaties. Elk apparaat heeft 12 schijven, maar bedrijven kunnen opschalen tot wel 96 schijfsleuven(1) voor een totale bruto opslagcapaciteit van maar liefst 1,7 PB.(2) De nieuwe modellen leveren krachtige prestaties en kunnen fungeren als centrale back-upoplossingen, bewakingssystemen of bestandsservers.

"Met hun stabiele, hoge overdrachtssnelheid en enorme capaciteit zijn deze nieuwe apparaten ideaal voor het verwerken van grote datavolumes, waaronder gelijktijdige back-ups, archivering, opname van bewakingsbeelden of het leveren en opslaan van videobeelden," vertelt Michael Wang, Productmanager bij Synology Inc. "Voor deze toepassingen kan het lastig zijn de toekomstige opslagbehoefte in te schatten, maar met de SA-serie kunnen bedrijven klein beginnen en uitbreiden wanneer hun groeiende datavolumes daarom vragen."

Betrouwbaar

De SA3610 en SA3410 ondersteunen veeleisende toepassingen dankzij meer dan 6.200/3.000 MB/s voor sequentieel lezen/schrijven(3), ondersteuning voor 10/25/40 GbE- en Fibre Channel-netwerken (2 x 10 GbE RJ-45 inbegrepen), evenals het samenvoegen van netwerken en ondersteuning voor SMB Multichannel. Hybride opslagarrays kunnen worden gebruikt als kostenefficiënte oplossing om de I/O-snelheden en latency op HDD-volumes te verlagen, waarbij SSD-volumes als lees-/schrijfcache dienen.(4)

Oplossingen voor beheer op afstand, zoals een speciale out-of-band (OOB-)beheerpoort, centraal beheer via Synology CMS en cloudgebaseerde monitoring op afstand met Active Insight verlichten het werk van beheerders, terwijl redundantie van hardware en active-passive-clustering via Synology High Availability de beschikbaarheid van services optimaliseren.

 

Een veelzijdig gegevensplatform

Alle Synology SA-series worden geleverd met een pakket betrouwbare bedrijfsoplossingen voor bestandsbeheer, delen en synchroniseren. Synology Drive verleent overal toegang tot bestandsbeheer- en deeltools voor pc's, Macs en mobiele apparaten. Door apparaten te koppelen en gegevens tussen apparaten te synchroniseren, blijven geografisch verspreide teams en kantoren op de hoogte van elkaars werk.

Synology Drive ShareSync kan worden gebruikt om bestanden te versturen naar servers over de hele wereld en gegevens terug te synchroniseren naar het hoofdkantoor, of meerdere locaties gesynchroniseerd te houden met minder gebruik van bandbreedte en opslagruimte dankzij de kracht van de cloud. Met Hybrid Share(5) worden alle gedeelde gegevens opgeslagen in Synology C2 Storage-datacenters en zijn ze op aanvraag toegankelijk, terwijl veelgebruikte bestanden lokaal op Synology-systemen worden gecachet voor toegang op LAN-snelheden.

 

Meer weten over bestandsbeheer

 

Uitgebreide ingebouwde gegevensbescherming

Synology DiskStation Manager (DSM) beschikt over krachtige oplossingen om pc's, servers, virtuele machines en SaaS-toepassingen te back-uppen. Active Backup Suite stelt organisaties in staat om back-ups van Windows-clients en -servers, Linux-eindpunten, Synology-systemen, VMware®- en Hyper-V®-VM's en Microsoft 365 en Google Workspace gezamenlijk op te slaan op de SA3610 en SA3410, maar ook om alle back-uptaken te beheren via een gecentraliseerde beheerconsole.

Voor fysieke apparaten zijn opties voor bare-metalherstel en herstel op bestandsniveau beschikbaar, terwijl virtuele machines tijdelijk naar een ingebouwde hypervisor op de SA3610 en SA3410 hersteld kunnen worden om uitvaltijd van services te minimaliseren. Ontdubbeling van gegevens op blokniveau kan het gebruik van opslagruimte aanzienlijk terugbrengen, terwijl incrementele back-ups de back-uptijd en het gebruik van bandbreedte minimaliseren.

Met lokale snapshots worden bestanden en LUN’s beschermd tegen ongevallen en bedreigingen van buitenaf, zoals ransomware-aanvallen, terwijl het gebruik van opslagruimte en de hersteltijd minimaal zijn. Alle databeheeroplossingen van Synology hebben uitgebreide mogelijkheden voor het back-uppen van systemen en bestanden, zodat u veilig back-ups kunt maken naar andere Synology-systemen of een cloudopslagservice.

 

Meer weten over gegevensbescherming

 

Privé-videobewaking

Surveillance Station van Synology is een krachtig videomanagementsysteem, ontworpen voor bedrijven, dat al meer dan 500.000 locaties beschermt. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera's is het systeem eenvoudig te installeren en af te stemmen op de vereisten van elke locatie. Aan de SA3610 en SA3410 kunnen tot 128 IP-camera's worden toegevoegd(6) en een ingebouwd centraal beheersysteem maakt het eenvoudig om meerdere servers te monitoren, beheren en back-uppen.

 

Meer weten over Surveillance Station

 

Beschikbaarheid

De SA3610 en SA3410 zijn per direct verkrijgbaar bij Synology-verkopers. De adviesprijs voor de SA3410 is €6.994,68 (inclusief BTW) of €5828,90 (exclusief BTW). Voor de SA3610 is de adviesprijs €9238,68 (inclusief BTW) of €7698,90 (exclusief BTW).

 

Noten

  1. Apparaten van de SA3600 & SA3400-serie ondersteunen tot 96 schijven met zeven Synology RX1222sas-uitbreidingseenheden, afzonderlijk te koop.
  2. Volumes van 200 TB tot 1 PB maken gebruik van het Btrfs-bestandssysteem (Peta Volume) en ondersteunen een beperkte selectie van toepassingen, services en configuraties. Snapshot Replication, versleuteling van gedeelde mappen, bestandscompressie en andere functies zijn niet beschikbaar voor volumes groter dan 200 TB. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie en beperkingen.
  3. Prestatiecijfers zijn verkregen via interne tests bij Synology. De werkelijke prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de testomgeving, het gebruik en de configuratie. Raadpleeg de prestatiegrafieken voor meer informatie.
  4. SSD-cache kan worden ingeschakeld door 2.5" SSD's van de Synology SAT5200-serie te gebruiken of, als een gebruiker geen schijfsleuven wilt bezetten, door NVMe SSD's van de Synology SNV3500-serie te installeren met M2D20- of E10M20-T1-adapterkaarten. Alle apparaten worden afzonderlijk verkocht.
  5. C2 Storage voor Hybrid Share vereist de aankoop van een geschikt jaar- of maandabonnement. Voor elk nieuw geregistreerd apparaat is een gratis proefperiode beschikbaar.
  6. Ondersteunt tot 128 IP-camera's op een enkele Synology-server met Synology Surveillance Station. Per installatie kunnen tot 10.000 camera's worden beheerd door meer opnameservers met Surveillance Station CMS toe te voegen. Surveillance Station wordt geleverd met 2 gratis licenties. Als een gebruiker meer camera's en apparaten wilt aansluiten, zijn er extra licenties nodig. Meer informatie

 

LEES OOK: Synology presenteert de DiskStation DS1823xs+

LEES OOK: Synology 2018: collaboration, connectivity en security

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie