Zes verborgen features in iOS 13

Sterre Hartjes
De iOS 13 update brengt veel nieuwe verborgen functionaliteiten. Naast de veel besproken dark mode heeft Apple tal van meldingswaardige toevoegingen gedaan. iPhone in de hand? Goed – werp zelf een blik!

Batterij besparing 

Bij het opladen van de telefoon is het belangrijk dat de lader uit de telefoon wordt gehaald zodra de batterij 100 procent vol is. Ook is het belangrijk dat de batterij zo goed als leeg is als je hem weer wilt opladen. Dit allemaal voor een langere duur van de batterij. De iOS 13 update geeft de optie om je daarbij te helpen. Als je gewend bent om de telefoon in de nacht op te laden dan heb je nu de instelling om de telefoon tot 80 procent op te laden. Vlak voor de wekker gaat worden de laatste twintig procent toegevoegd aan de batterij.

Ga naar instellingen > batterij > batterijduur en zet Optimized Battery Charging aan.

Volumeknop heeft grote veranderingen door iOS 13

Zodra het volume werd aangepast in oudere iOS versies kwam het welbekende grote grijze vierkant in beeld. Vanaf iOS 13 niet meer. Nu is er een stuk kleinere pop-up aan de zijkant van het scherm te zien waar het volume nog met de hand versteld kan worden zonder daadwerkelijk de volumeknoppen te gebruiken.

Dubbele SIM mogelijk gemaakt

De dubbele SIM is vooral een uitkomst voor zakelijke gebruikers. Als het gaat om iMessage en FaceTime is het nu mogelijk om twee telefoonnummers toe te voegen. Op deze manier is het onderscheid tussen werktelefoon en privételefoon niet meer nodig en kan alles op één telefoon gehouden worden.

Volledige screenshots

Screenshots maken van een website gaat nu makkelijker. Met de iOS update is het mogelijk om de hele webpagina vast te leggen met een screenshot. Zo hoeven er niet meerdere screenshots gemaakt te worden. Deze update werkt in Safari, Pages, Numbers, Keynote, Mail en Apple Maps.

Maak een screenshot en klik meteen op de preview. Bovenaan de gemaakte screenshot heb je de keuze uit screen en volledige pagina. Kies voor volledige pagina om de gehele pagina in je bestanden op te slaan als PDF.

Locaties bij foto's

Het delen van foto's kan nu zonder dat de locatie erbij staat. Zelf is de locatie nog terug te vinden. Echter als het gaat om het delen van de foto via sociale media, mail of iMessage is er nu de optie om de locatie weg te laten.

Selecteer een foto die je wilt delen. Klik vervolgens op opties en schakel de locatie uit.

Downloads via Safari

Het downloaden van documenten via Safari is nu mogelijk. Het downloadicoon is alleen te zien zodra er iets gedownload wordt of recent gedownload is. Gedownloade documenten worden op geslagen in je bestanden.

 Lees ook: iOS 13.1 download introduceert nieuwe AirDrop- en Apple Maps-mogelijkheid