Hardware: TP-Link EAP245

Redactie WINMAG Pro
Wanneer je je klanten en medewerkers een optimale draadloze internetverbinding wilt bieden heb je nogal wat opties, waaronder een access point. Wij gingen aan de slag met de TP-Link EAP245, een draadloos dual band access point.

Hardware: TP-Link EAP245De EAP245 van TP-Link is een betaalbaar access point, maar desondanks dat bevindt het device zich in een bedrijfsklasse. Qua ontwerp is het access point slank en daarmee makkelijk te monteren op elk oppervlak. Via het onderstel is bevestiging zo gepiept, dus in principe installeer je het access point ook makkelijk wanneer je geheel niet technisch bent.

Gemak geldt ook voor de integratie van de EAP in je bedrijfsnetwerk. Het afstellen en managen van het device doe je met TP-Link Auranet Controller, wat een softwarepakket is waarin je een blauwdruk vindt van je eigen netwerk.

De software biedt TP-Link gratis aan op haar website en visualiseert je netwerk van een centrale plek. Het access point is voorzien van 3 x 3 MU-MIMOtechnologie waarmee je altijd verzekerd bent van een optimale verbinding.

In theorie haalt het access point snelheden tot 1.75Gbps met 1300Mbps op de 5GHz band en 450Mbps op de 2.4GHz band, maar in de praktijk is dit iets lager wanneer er druk ligt op je netwerk. De load balancing is echter erg goed dus over het algemeen heb je weinig tot geen last van vertraging op beide banden. Ook de band steering werkt erg goed.

Conclusie

Heb je een device wat 5G ondersteunt, dan zorgt het access point er automatisch voor dat deze band gebruikt wordt wanneer dit je verbinding ten goede komt. Prettig, want zo heb je geen omkijken naar de optimale verbinding, dit regelt TP-Link voor je.

Prijs € 69,99
Info nl.tp-link.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie