Hardware: Shuttle XH110G

Redactie WINMAG Pro
Wanneer je als organisatie graag zelf systemen inricht, ben je bij Shuttle aan het juiste adres. Zij brengen al jarenlang of the shelve barebonessystemen uit die je in kunt richten naar wens. Wij gingen aan de slag met de XH110G.

TestDe XH110G is een allround barebones-systeem, zowel geschikt voor industriële omgevingen als kantoren, maar ook binnen signagetoepassingen doet het systeem zijn werk prima.

De XH110G is voorzien van een metalen chassis en werkt in omgevingen tot aan 50 graden. Binnenin vind je een Intel H110 chipset. Prettig, want hiermee heb je de keuze uit zowel Kabylake- als Skylake-CPU’s om te installeren. Verder ondersteunt de chipset 4K-content waarbij er tot aan twee displays aangesloten kunnen worden via de HDMI- en VGA-poort.

Verder kun je tot aan 32GB aan intern geheugen installeren en heb je maar liefst zestien PCI-E expansion slots tot je beschikking om bijvoorbeeld grafische kaarten of netwerkkaarten op te monteren. Aan de buitenkant van het systeem vind je de eerder genoemde grafische poorten, maar ook twee USB 2.0- en twee USB 3.0-poorten aan de voorkant plus een ethernetpoort en nog eens vier USB 2.0-poorten aan de achterkant. Dat biedt je meer dan genoeg flexibiliteit voor externe apparatuur.

Leuke toevoeging is de USB 2.0-poort binnenin het chassis. Hierop kun je bijvoorbeeld bepaalde netwerkdongles of een TV-tune op aansluiten, of een USB-device wat gevoelig is voor diefstal. Ook wat schaalbaarheid betreft is het systeem goed voorzien met twee M.2 expansion-poorten.

Conclusie

Als je het systeem 24 uur per dag wilt inzetten, dan is de Watch Dog-tool van Shuttle een waardevolle toevoeging. Hiermee monitor je de XH110G en zorg je dat de operationaliteit en stabiliteit gewaarborgd blijft.

Prijs € 249,-
Info shuttle.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie