Hardware: HP Z2 Mini G3

Redactie WINMAG Pro
De Z-serie van HP bestaat uit krachtige workstations wanneer je extra PK’s nodig hebt. Dit systeem is zeer compact, maar levert niet in op de nodige specificaties.

Hardware: HP Z2 Mini G3De behuizing van de Z2 Mini is strak en symmetrisch, met een verwijderbare bovenkant voor de nodige expansie. Voorop vind je twee USB 3.0-poorten en een audio-ingang. Achterop nog eens twee USB 3.0-poorten en twee USB-C-poorten. Ook vind je hier een ethernetpoort en vier DisplayPorts.

Het systeem is verkrijgbaar in verschillende configuraties. Verder draait het systeem op een krachtige Intel Xeon-CPU op 3.50GHz, heeft 16GB aan intern geheugen en 512GB aan opslag. Het systeem werkt naadloos met vier monitoren tegelijk. Bovendien heeft HP nauw samengewerkt met leveranciers van diverse applicaties waardoor een goede en juiste werking van de DisplayPorts is gegarandeerd. Wel zal de afwezigheid van HDMI menigeen doen afschrikken.

Ook het formaat is een belangrijk punt. Want het mag dan een desktop zijn, het formaat is zo compact dat je deze ook gemakkelijk meeneemt. De bouw voelt ook robuust genoeg aan waardoor we zeker een rol zien weggelegd voor de Z2 Mini als workstation op locatie.

Conclusie

De HP Z2 Mini G3 is een heerlijk systeem, klein van formaat en groot in specificaties. Niet zo mobiel als een Z-book, maar mobiel genoeg om er op locatie mee te kunnen werken. De vier DisplayPorts zullen met name grafische professionals aanspreken, maar het systeem is eigenlijk geschikt voor iedereen die een PK of wat meer wil.

Prijs € 1827,10
Info hp.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie