MKB Proof 2018: Lifesize Share

Redactie WINMAG Pro
De komst van de Lifesize betekent het einde van je dongel. Niet dat dit erg is. We hoeven je niet uit te leggen hoe snel je in de kabels verstrikt raakt in de conference room bij het geven van een presentatie. Dongels, kabels en de chaos zijn helaas een maar al te bekend gegeven.

Met de Lifesize Share no more! Het apparaat bestaat uit een klein stuk hardware dat door een geluidssignaal pairt met je device. Je hoort dat geluid niet, want het is ultrasoon. Daarna log je in op een shared url en kan je beginnen met delen. Dat kan de bovengenoemde presentatie zijn, maar ook een video.

De interface is intuïtief in gebruik. We zien een overzicht van alle apparaten waarop we kunnen casten en configuratie is zo gebeurd. Daarbij valt het ons op dat we het standalone kunnen inzetten zoals in het hierboven geschetste voorbeeld, maar ook in videoconferencesystemen van andere fabrikanten - zolang de resolutie maar 1080p ondersteunt en een presentatie-input heeft.    

Met Google Chrome gaat het zelfs nog handiger en het maakt niet uit met welk OS je werkt. Het gemak waarmee de Lifesize Share op vrijwel ieder systeem past, maakt deze oplossing zo prettig. We hebben het apparaat zelf geprobeerd. Na een paar dagen kunnen we niet meer zonder het apparaat en is het moeilijk voor te stellen dat we het ooit zonder hebben gedaan. Tot voor kort was het altijd gedonder op de redactievergadering met het inloggen op Google Drive voor onze planning, om nog maar te zwijgen van het delen van andere content. Nu is dat zo gebeurd.

Wat ons opvalt is dat we meer documenten dan ooit delen tijdens die vergaderingen. Docs, video's, brainstormsessies - alles gaat gewoon gemakkelijker als je voor je ziet wat de ander bedoelt. Een YouTubefilmpje afspelen ter inspiratie van een onderwerp? Ctrl+ C en Ctrl+V in de shared url en aanvinken wie het mag zien. Wauw! Echt, hoor. Wie het apparaat uitprobeert vraagt zich nog maar één ding af. Hoe deden we dat voorheen? 

INFO

Prijs: € 499,-
Info: lifesize.com/nl

IN HET KORT

+ Supergemakkelijk aan te sluiten
+ Plug-in op Google Chrome
+ Gamechanger in de presentatieruimte  

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie